Έκθεμα

Slider
Slider

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Στην Ελλάδα το Γιώτινγκ αναπτύχθηκε κυρίες με βάση το θεσμικό πλαίσιο του επαγγελματικού σκάφους με τον νόμο 438 του 1975 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του. Αναπτύχθηκε με πολλούς κυρίως αλλοδαπούς πελάτες, μέχρι την υψηλή περίοδο, το 2007 που εκτιμάται ότι τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη ήταν 4.000-4.500 και διακινούντο από περισσότερα από 100 ναυλομεσιτικά γραφεία.

Ο κλάδος των τουριστικών επαγγελματικών σκαφών, περιλαμβάνει σκάφη διαφόρων τύπων (τα περισσότερα είναι ιστιοπλοϊκά, mono-hull ή catamaran) με δυνατότητα διαμονής 8-12 ατόμων (4-6 καμπίνες) και ημερήσια δυνατότητα φιλοξενίας ανάλογα με  το μέγεθος μέχρι και 25 άτομα (χώροι ενδιαίτησης).

Τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής μήκους έως και 24 μέτρα σε όλη την Ελλάδα, σήμερα αποτελούν τον κύριο όγκο του Θαλάσσιου Τουρισμού προσελκύοντας μεγάλο αριθμό τουριστών (κυρίως ανώτερης εισοδηματικής τάξης) απ’ όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, οι οποίοι στηρίζουν οικονομικά μεγάλο φάσμα επαγγελματικών κλάδων, περιηγούνται όλες τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας και στηρίζουν την τοπική οικονομική δραστηριότητα, και κυρίως στα μικρά και ξεχασμένα νησιά της άγονης γραμμής.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ