Οινοποιείο Νικολού

Το Οινοποιείο Νικολού βρίσκεται μέσα στη πόλη του Κορωπίου στον ίδιο παραδοσιακό χώρο όπου η οικογένεια Νικολού οινοποιούσε κρασιά από το 1920.

Η προσαρμογή του χώρου του οινοποιείου στις σύγχρονες οινοποιητικές απαιτήσεις ήταν αναγκαία. Το 1991 αντικαταστάθηκε σταδιακά ο παλιός εξοπλισμός με σύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης και ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Με αυτές τις προϋποθέσεις, τη γνώση και την εμπειρία όλων αυτών των ετών, για πρώτη φορά το Σαββατιανό των Μεσογείων οινοποιήθηκε με ελεγχόμενη ζύμωση και αποκάλυψε τον αρωματικό και γευστικό θησαυρό που έκρυβε τόσα χρόνια. Η ρετσίνα πλέον δεν ήταν αναγκαία για να δώσει χαρακτήρα στο κρασί.

Σήμερα το οινοποιείο διαθέτει ανοξείδωτη σταφυλοδόχο, ζυγιστήριο σταφυλιών, αποβοστρυχωτή, αντλίες σταφυλοπολτού, πνευματικό πιεστήριο, φίλτρο κενού και διατομικής γης, περισταλτική αντλία οίνου, σύγχρονη αυτόματη μηχανή εμφιάλωσης κρασιών και γραμμή εμφιάλωσης αφρωδών οίνων με τη παραδοσιακή μέθοδο ζύμωσης στη φιάλη.

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Το Οινοποιείο Νικολού συνεργάζεται διαχρονικά με επαγγελματίες αμπελουργούς που έχουν αποκλειστική ενασχόληση τα αμπέλια, από περιοχές της Ελλάδας στις οποίες οι επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών είναι πολύ καλά προσαρμοσμένες. Η διαχρονική σχέση με τους αμπελουργούς αυτούς επιτρέπει στο οινοποιείο να κατευθύνει και να ελέγχει τις επεμβάσεις στα αμπέλια, τις στρεμματικές αποδόσεις και τη τεχνολογική ωριμότητα των σταφυλιών που είναι απαραίτητη για την καλή ποιότητα του κρασιού που θα παραχθεί.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Νικολάου Ντούνη 8 Κορωπί 194 00 Ελλάδα

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ